keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

"Asuin vuosi sitten ulkomailla ja ensimmäistä kertaa vieraan ihmisen alivuokralaisena. Ensimmäistä kertaa jouduin siis panostamaan kotivaatetukseen, toisin sanoen piti olla kotivaatetus. Ratkaisin sen ostamalla mustan kiiltävän polyesteriaamutakin. Vaate ei ole kirjaimellisesti kotihousut, mutta ajaa kyllä saman asian.

Toin kyseisen vaatteen tietysti mukanani Helsinkiin ja olen jatkanut sen käyttöä. Kotona olo on pitkälti sängyssä makoilua ja hyvin pienimuotoista asunnossa oleilua. 3 metrin matka keittiöön tai kylpyhuoneeseen taittuu näppärästi aamutakkiin kietoutuneena. Jos asunnossa oleilu venyy paria tuntia pidemmäksi, asuun liittyy saumattomasti mustat matta- tai kiiltolegginssit (jotka on poisettu katukäytöstä) ja musta hihaton toppi sekä sukat. Kylmän yllättäessä myös mustat villasukat. Kun asukokonaisuuteen lisätään takki ja kengät, voi käydä myös ulkona tupakalla.

Kokonaisuus on käytännöllinen. Se mukautuu eri lämpö- ja olotiloihin, ja musta väritys on joustava. Aamutakki on osoittautunut ihan laadukkaaksi ja oletettavasti kestää ikuisesti.""I moved abroad a year ago and lived with a house mate, a stranger to me, for the first time in my life. This new residential situation required decent home wear, for the first time in my life. Only thing I could come up with was a black shimmering polyester morning gown.

I've used it ever since even back home in Helsinki. Now I live alone in a small apartment where I'm able to move around just wrapped in the morning gown. I can easily add pair of black leggings, tank top and socks to the ensemble and it becomes a full outfit. Add jacket and shoes and I'm able to go outside and have a cigarette.

The enseble is practical. It adapts to different conditions and black color scheme is flexible. This morning gown has proved to be quite high quality and will probably last forever."

Ei kommentteja: